Gå direkt till innehåll
Från vänster: Sara Vikstrand, Doina Velasquez, Susanne Göransson, Josefin Wernestad, Emma Byström, Per Axelsson.
Från vänster: Sara Vikstrand, Doina Velasquez, Susanne Göransson, Josefin Wernestad, Emma Byström, Per Axelsson.

Pressmeddelande -

Arkitema satsar på landskapsarkitektur

Arkitema Architects satsar på landskapsarkitektur och utökar sin Urbanstudio i Stockholm med sex nya medarbetare.

Arkitema i Stockholm inleder hösten med ett tillskott på fem nya landskapsarkitekter och en stadsbyggnadsarkitekt. Det är ytterligare ett steg mot Arkitemas ambition att ta ett helhetsansvar för samhällsbyggandet och arkitekturen.

- Människans skala och de mänskliga värdena är utgångspunkten för allt vi gör. Med nya kompetenser på plats stärks arbetet att gestalta de bästa livsmiljöerna på marken för de människor som kommer att använda sig av dem, säger Anna Rex, affärsområdeschef för Arkitema Urban.

Per Axelsson är landskapsarkitekt och ny kreativ ledare med ansvar för Arkitemas landskapsprojekt i Stockholm. Per kommer närmast från Tema där han varit studiochef och uppdragsansvarig landskapsarkitekt. Hans huvudområden är tävlingar, konceptarbete och projektering av utemiljöer inom stadsbyggnad, bostäder, resandemiljöer och utbildning.

Sara Vikstrand är landskapsarkitekt och ny kreativ ledare med ansvar för tävlingar, konceptarbete och projektering i landskaps- och stadsbyggnadsuppdrag med särskild fokus på jämlik och socialt värdeskapande landskapsarkitektur. Sara kommer närmast från Tema där hon arbetat som uppdragsansvarig landskapsarkitekt.

Emma Byström är arkitekt och ny kreativ ledare. Hon kommer närmast från en roll som planarkitekt på Upplands Väsby kommun. Hennes fokus på Arkitema är stadsbyggnadsuppdrag i tidiga skeden, och detaljplaneprocesser.

Doina Velasquez är ny landskapsarkitekt och kommer senast från Tema där hon jobbade med bostadsgårdar och skolgårdar.

Susanne Göransson är ny landskapsarkitekt och kommer senast från Tema.

Josefin Wernestad är ny landskapsarkitekt, utbildad vid SLU, Alnarp med praktikerfarenhet från bland annat White Arkitekter i Uppsala.

Susanne, Doina och Josefin kommer att arbeta med flera typer av landskaps- och stadsbyggnadsprojekt i både tidiga skeden och genomförande.

Arkitema Sveriges Urbanstudio består av 11 personer som arbetar med bland annat nya stadsplaner i flera kommuner i Stockholms län – Vårby, Norrviken och Tungelsta och stora landskapsprojekt i bland annat Botkyrka och Luleå.

Ämnen

Kategorier


Arkitema Architects bildades i danska Århus 1969 och har sedan dess vuxit till ett av Skandinaviens största arkitektkontor med 500 medarbetare i Århus, Köpenhamn, Oslo, Stockholm och Malmö.

Du hittar Arkitema Architects här:

Rosenlundsgatan 29C, S-104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. +46 (0)8 545 856 00
Gråbrödersgatan 2 S-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. +46 (0)40 545 521
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C, Danmark - Tlf. +45 7011 7011 
Rued Langgaards Vej 8, 2300 Köpenhamn S, Danmark - Tlf. +45 7011 7011 
St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. +47 2299 4450

Läs mer om oss och våra projekt här

Kontakter

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Presskontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Jeanette Agnrud

Jeanette Agnrud

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0708-19 25 73