Gå direkt till innehåll
Närhet till naturen ger livskvalitet

Nyhet -

Närhet till naturen ger livskvalitet

Roberto Beffa och hans fru var säkra på att de skulle skaffa en lägenhet centralt i Stockholm. Men när de av en slump fick se radhuset på den natursköna höjden i Gustavsberg på Värmdö så bestämde de sig direkt för att flytta in.

Att komma till Prästgården är en speciell upplevelse. Efter att ha passerat gamla arbetarbostäder och de äldre kyrkobyggnaderna möts man av moderna radhus med svarta träfasader. En kontrast mot den omgivande bebyggelsen. Samtidigt skapar läget en atmosfär av att befinna sig på en höjd mitt i skogen.

- Det är ett litet barnvänligt område och otroligt vackert med husen och utsikten. Att ha den här grönskan nära är väldigt viktigt. Många som kommer på besök under somrarna passerar först de röda husen med vita knutar och tycker att det ser ut som Bullerbyn. Sedan kommer de upp hit och det är modernt och stilrent, men ändå många barn som är ute och leker. Det är en väldigt skön mix. Jag trivs otroligt bra här, säger Roberto Beffa.

Robertos fru Lina Beffa är uppvuxen i stan och hade enbart innerstaden som tänkbart bostadsområde när de skulle flytta ihop. Men nu kan hon inte tänka sig någon annan plats som erbjuder alla kvaliteter som Prästgården har.

- Vi hade aldrig bott här om det hade varit ett klassiskt rött radhus, för vi identifierar oss inte med den sortens boende. Här får man ett väldigt modernt boende med modern arkitektur och det är en väldigt härlig känsla att man ser genom hela huset när man kommer in. Genom fönstren ser man bara grönskan med de bevarade träden. Man bor mitt i naturen, säger Lina Beffa.

Roberto däremot är uppvuxen här i Gustavsberg, det lilla samhället som byggts upp runt den kända porslinsfabriken. Trots att den gamla bruksorten har förändrats mycket på senare tid har Roberto lyckats hitta sin plats som har de kvaliteter han tycker är viktigast.

- Mycket av det gamla Gustavsberg har försvunnit. Det här var ju en liten bygd med en stor fabrik där alla kände alla och mycket av den charmen har försvunnit. Men det vi blev kära i när vi kom hit var att läget är extremt fint. Halva huset står på pålar och hänger över ett stup vilket ger en fantastisk utsikt. Huset känns också större än vad det är och alla som kommer hit säger “så här ska man bo”.

Det är inte många som kommer till det lilla området bland träden uppe på höjden av misstag. Det skapar en trygg känsla för de boende och stora lekmöjligheter för Prästgårdens barn.

- Alla här som har barn har dörrarna öppna på sommaren och barnen springer ut och in överallt utan att någon behöver vara rädd för bilar. Just den friheten är det som beskriver Prästgården, säger Roberto.

- Att bara kunna öppna dörren, sätta sig ute och ta sitt morgonkaffe. Det är livskvalitet. 

Läs mer om Prästgården 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Presskontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Jeanette Agnrud

Jeanette Agnrud

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0708-19 25 73

Relaterat innehåll