Gå direkt till innehåll
Lennart och Betty på gården till Brf Boulevarden.
Lennart och Betty på gården till Brf Boulevarden.

Nyhet -

Ett boende för resten av livet

Vid sidan av de traditionella villaområdena i Hovås växer den nya stadsdelen Nya Hovås fram. I denna varierade blandstad med närhet till både skogen och havet bor Betty och Lennart som sålde sin villa i Hovås. De flyttade in i Brf Boulevarden för ett bekvämare liv som pensionärer.

Nya Hovås söder om Göteborg är en nyutvecklad stadsdel som har en stads alla bekvämligheter samtidigt som fördelarna med att bo utanför stan finns alldeles i närheten. Betty och Lennart flyttade in i det första kvarteret som byggdes i området och trivs bra med omställningen från ett liv i hus till att bo i lägenhet.

- Vi bodde i villa i närheten och ville bo kvar i området. Ett par år innan Nya Hovås var klart tänkte vi att snart kommer vi vilja bo bekvämare och inte behöva måla hus och sköta trädgård. Nu har vi det väldigt bekvämt, nära till allting precis som vi har önskat oss. Vi behöver nästan inte använda bilen. Vi har bussen utanför dörren, mataffär tvärs över gatan, cykelavstånd till havet och det börjar bli fler restauranger, säger Betty.

Lennart är uppvuxen i närheten och efter att ha bott i området under lång tid har paret alla sina vänner här. Lennart är mycket glad över den uppgradering som Nya Hovås med sitt centrum har betytt för deras nya pensionärsliv. 60 procent av medlemmarna i Pensionärernas riksorganisation, PRO, anser att närhet till natur och kollektivtrafik är viktigt *, och det gör även Betty och Lennart.

- Nya Hovås har ett fantastiskt centrum med kommunikationer, butiker, vårdcentral och gym. Vi har närheten till havet och naturen. Bättre kan man inte bo tycker jag, säger Lennart.

Både estetik och naturen är viktig
Även estetik och utformning har en stor betydelse för paret. Brf Boulevarden består av ett kvarter med fyra byggnader med olika arkitektonisk gestaltning och uttryck. Här samsas tegel med trä och plåtfasader i olika färg och taklandskapet har en varierad och originell utformning. Utöver närheten till viktiga funktioner tycker paret att just arkitekturen är en viktig orsak till deras trivsel i det nya boendet.

- Jag tycker det är jättefint och inte bara en länga med gråa hus, utan alla ser lite annorlunda ut. Att det är flera våningar men inte för högt och variation i balkonger och uteplatser. Alla som hälsar på säger att husen är så olika och inte ser ut som vanliga hyreshus, säger Betty.

Lennart instämmer i att just arkitekturen har en stor betydelse för deras positiva upplevelse av flytten från hus till lägenhet.

- Husen ska vara estetiska och det har man lyckats med här. Blandade hus med olika färg på teglet och träfasader. Exteriören ska vara tilltalande men sen måste också planlösningen i lägenheten som man ska bo i resten av livet fungera, säger Lennart, som tror att han och Betty kommer att bo kvar i lägenheten i Nya Hovås under resten av sina liv som pensionärer.

* I PRO:s medlemsundersökning från 2013 anser cirka 60 procent av medlemmarna att närhet till natur, grönområden, parker samt kollektivtrafik är viktigt.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Presskontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Jeanette Agnrud

Jeanette Agnrud

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0708-19 25 73