Gå direkt till innehåll
​En hockeyarena byggd för publiken

Nyhet -

​En hockeyarena byggd för publiken

Ishockey är en viktig del av Vojens och har spelats på högsta nivå i den sydjyska staden i årtionden. Många familjer har en lång historia som spelare och supportrar i hockeyklubben som har vunnit åtskilliga troféer under åren. Tack vare den nya arenan går ännu fler åskådare och supportrar på matcherna där de trivs i den nya miljön.

”Förut spelade vi ju i Blikskuret, (plåtskjulet)", säger Kim Autzen som har varit en supporter till ishockeylaget hela sitt liv, och under de senaste 14 åren även har stått i fronten av den officiella supporterklubben. Den gamla hemmaarenan för Vojens ishockeylag hade fått det föga smickrande smeknamnet på grund av den tunna plåt som ishallen var byggd av.

”Det finns några som säger att de saknar Blikskuret, och den hade ju också sin charm. Att vi alla stod och frös tillsammans och att vi kunde väsnas extra mycket med trummorna – något som våra motståndare hatade att spela i”, säger Kim Autzen.

Men tiden gick ut för ishallen med de 2 300 ståplatserna och istället byggdes SE-Arena, som en del av idrottskomplexet Vojenshallerne. Med ett slag fick Vojens en hockeyarena med plats för 5 000 åskådare och landets största renodlade ishall, med alla bekvämligheter som spelare och publik kan begära.

Den nya arenan gjorde det redan stora lokala intresset ännu större, och publiksnittet nästan fördubblades på två år. Kim Autzen är fortfarande lika hängiven och står gärna på läktaren på nästan alla matcher. Han tycker att det har blivit ännu bättre att vara supporter:

”Att vi har fått en större arena är helt fantastiskt. Förut var vi många när vi var 1 500 i publiken, i dag skulle det kännas tomt. Men det är grymt att det kommer fler till matcherna i den nya arenan. När det är slutsålt med 5 000 i publiken, så ger vi ju spelarna vingar med vår uppbackning. Det är alltid bra stämning i hallen och det är fett att allt är i ett plan, så alla i publiken är ganska nära isen. Det gör det hela mer intensivt. När man kan höra tacklingarna tydligt så blir det bara ännu bättre. Det gör att det skapas en bra stämning för alla.”

Plats för alla
Utöver plats för 5 000 åskådare, så har faciliteterna i arenan också blivit mycket bättre. Spelare och funktionärer har fått stora omklädningsrum, det finns utrymmen för klubbens alla volontärer och tillgången till toaletter, mat och dryck under matcherna har också blivit väsentligt bättre.

”Det är bra att kunna gå på toaletten i pausen och att man kan köpa en öl utan att missa något i matchen”, säger Kim Autzen om placeringen av en integrerad servering på varje långsida, varifrån man tydligt kan se spelet på isen.

I byggnaden har det också varit fokus på att skapa goda förhållanden för sponsorer och ge publiken möjlighet att ha fasta platser. Utöver en stor konferenslokal i förbindelse till arenan, finns det 2 000 sittplatser och 3 000 ståplatser, samt skybox högst upp vid taket. I boxarna kan sponsorer äta i en privat miljö före matchen och därefter öppna glasdörrarna för att ta del av stämningen.

För Kim Autzen och de andra supportrarna i klubben är det dock något särskilt med att stå på långsidan och backa upp spelarna med flaggor, trummor och sång:

”Vi är med spelarna hela vägen. Vi känner att vi bär dem med våra trummor som precis som horn kallar till jakt eller attack. Det är häftigt att vara en del av det och att skapa en grym stämning.”

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Presskontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Jeanette Agnrud

Jeanette Agnrud

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0708-19 25 73