Gå direkt till innehåll
Mora lasarett, ett av projekten Arkitema redan har för Region Dalarna.
Mora lasarett, ett av projekten Arkitema redan har för Region Dalarna.

Nyhet -

Arkitema vinner ramavtal med Region Dalarna

Region Dalarnas fastighetsbolag Regionfastigheter har upphandlat arkitekttjänster för de kommande två åren och i ett anbudsförfarande har Arkitema kommit på första plats i upphandlingen.

Region Dalarnas fastighetsbolag förvaltar ett av Dalarnas största fastighetsbestånd. Ramavtalet omfattar byggprocessens alla skeden och uppdragen kommer att variera i omfång. Avtalet skrivs med tre arkitektfirmor där Arkitema rankades som nummer ett i utvärderingen. Under avtalsperioden på två år beräknas Region Dalarna investera ca 600 miljoner i fastighetsbeståndet, varav 50 miljoner på konsulttjänster. Sedan tidigare har Arkitema arbetat med om- och tillbyggnad av lasaretten i både Mora och Falun.

- Vi är mycket glada över att få fortsätta samarbetet med Region Dalarna. Vi har haft utvecklande och intressanta projekt tillsammans och vi vill gärna fortsätta att bidra till en god vårdmiljö för invånarna i Dalarna, säger Jill Sköld, affärsområdeschef på Arkitema.

Arkitema har lång erfarenhet av ny-, om- och tillbyggnad av vårdinstitutioner, från mindre vårdcentraler till stora sjukhus och psykiatriska institutioner. En bärande del av Arkitemas metoder är brukarmedverkan där dialog med de som ska använda miljöerna får stort utrymme. De största projekten hos kontoret just nu är Växjö nya sjukhus och Sahlgrenska i Göteborg.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Presskontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Jeanette Agnrud

Jeanette Agnrud

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0708-19 25 73