Gå direkt till innehåll
​Arkitema får produktionsdirektör med tung konsulterfarenhet

Nyhet -

​Arkitema får produktionsdirektör med tung konsulterfarenhet

Arkitema Architects har anställt Thomas Kveiborg som ny produktionsdirektör. Thomas Kveiborg har senast arbetat på Rambøll i snart 20 år, och kommer till ett av Skandinaviens största arkitektkontor med ambitionen att vidareutveckla företaget, både professionellt och affärsmässigt.

Thomas Kveiborg har tillträtt som produktionsdirektör (COO) för Arkitema Architects, som har över 550 medarbetare på sina kontor i Danmark, Norge och Sverige. Med sig har han 20 års erfarenhet från Rambøll, där han har haft en lång rad ledande roller på koncernnivå inom affärsområdena Miljö och Hälsa, Management Consulting och Byggnader. Samtidigt har han haft en aktiv roll i den omfattande internationella expansion som Rambøll har genomgått de senaste åren, liknande den utveckling som Arkitema befinner sig i just nu.

Thomas Kveiborg kommer till Arkitema med erfarenheter från den svenska marknaden då han i sina tidigare roller arbetat i Sverige under två år. Därmed har han en stor kännedom om den svenska marknaden, där Arkitema är på god väg att bli bland en av de viktigaste aktörerna. Som ansvarig för produktionen på Arkitema är det viktigt att kunna förstå de olika lokala förhållandena i Skandinavien. För den nya direktören är målet dock det samma förhela organisationen.

- Jag har två mål med mitt arbete på Arkitema. För det första ska jag bidra till att säkra att Arkitema har en sund ekonomi genom en effektiv organisation och leverans av våra projekt. För det andra kommer jag fokusera på att utveckla vår kompetensbas och skapa en ännu starkare digital plattform för vårt arbete. I dag är vi redan föregångare vad gäller BIM, men byggbranschen är i en stor teknisk förvandling och därför är det avgörande för vår konkurrenskraft att vi hela tiden är i framkant av utvecklingen, säger Thomas Kveiborg.

Olika kulturer
Thomas Kveiborg är glad över bytet från en ingenjörsdominerad verksamhet till ett arkitektkontor. För även om de två konsultverksamheterna har många likheter, finns det tydliga skillnader som visar sig i företagskulturen.

- Jag gläder mig över att arbeta i en kreativ och informell miljö där design och estetik är i fokus. Jag har personligen en stor passion för design och arkitektur, så det blir extra spännande att arbeta på ett arkitektkontor. Samtidigt ska jag naturligvis använda min omfattande erfarenhet från en stor internationell konsultverksamhet för att bidra med ett ännu starkare fokus på struktur, processer och system. Det är ett enormt spännande uppdrag och jag ser fram emot att använda det bästa från båda världar för att vidareutveckla Arkitema, säger den nya COO.

Thomas Kveiborg är utbildad Cand.scient.pol. vid Århus Universitet, och har en utbildning inom redovisning och ekonomisk förvaltning från Copenhagen Business School. 

Ämnen

Kontakter

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Presskontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Jeanette Agnrud

Jeanette Agnrud

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0708-19 25 73